24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

понеділок, 4 листопада 2019 р.

Нові надходження



2020 рік



Ми були на "ЛітФонтані".
Книжечки там дуже файні!
А письменники які - 
Українські, не прості!
Книжечки вам підписали,
Щоб ви, друзі, їх читали.
Андрусяк І. 28 днів із життя Бурундука : повісті та оповідання / І.Андрусяк; худож. Г. Осадко. - К.: Фонтан казок, 2019. - 216 с.: іл. - (Серія "Книжка про мене").
Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенько­вого чортика!
У цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюблено­го героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «до­рослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що — обман («Завдання з фізики»).
Книжка увійшла до престижного каталогу 200 найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» і стала фіналістом книжкової премії «Дитяча Книга року ВВС»

Андрусяк І. Стефа і Чакалка : казково-пригодницькі повісті / І.Андрусяк; худож. Олбга кузнєцова. -К.: Фонтан казок, 2019. - 240 с.: іл. 
Чакалка дуже страшна! Вона приходить уночі до неслухняної дитини, забирає її у звуконепроникний мішок, несе в темний ліс – і так починаються веселі розбишацькі пригоди…
Напевно, кожен із нас може пригадати свої дитячі страхи, набуті шляхом власних вигадок або ж залякуваннями дорослих (деяких діток лякали Бабою Ягою, інших - Бабаєм, а дехто панічно боявся дивовижних істот на зразок Чупакабри). От і в дівчинки Стефи, головної героїні книги Івана Андрусяка "Стефа і Чакалка", також є свій страх: мала дуже боїться Чакалки, яка краде неслухняних діточок, однак обставини складаються таким чином, що саме те, чого крихітка понад усе боїться, стається з нею: приходить Чакалка і відносить бешкетницю до лісу. Спитаєте, як могло так статися, якщо дівчинка знала, до чого може призвести відсутність слухняної поведінки? Річ у тому, що часто причиною дитячих витівок стає самотність: батьки постійно чимось зайняті, а на дитину часу майже не лишається. От і у Стефи була аналогічна ситуація: батько писав статтю, мама перевіряла модулі, а старша сестричка Ліза вчила віршик, тому маленька підняла справжнісінький бунт, зовсім забувши про чемність. А от до чого це призвело дізнайтеся самі, прочитавши цю кумедну збірку разом зі своїми дітлахами. Читати 


Владимирська Г.О. Василинка - руда вдача / Г.О.Владимирська. - Х.: Віват, 2016. - 96 с.: іл. - (Мрійники)
Чи легко бути справжньою принцесою? Тим паче, якщо ти вчишся у звичайній школі, ще й оточена заздрісними людьми. Василинці доводиться боротися за право бути собою. У цьому їй допомагають близькі люди й вірний пес.




Гаврош О. Різдвяна історія ослика Хвостика : повість / О.Гаврош; худож. С.Сова. - К.: Фонтан казок, 2019. - 128 с.: іл.
Це добра історія про різдвяні дива, захопливі пригоди, здійснення мрій і зміну людей на краще. Ослик Хвостик живе у духовному центрі у карпатському селі. Рік тому він брав участь у святкуванні Різдва, різдвяному вертепі і мріє знову відчути себе на сцені. Окрім того, він сумує за його коханою - овечкую Бертою, яку вивезли з центру. Але одного зимового вечора напередодні свят Хвостика викрадають два злодія. І з цього моменту починаються чарівні пригоди ослика, його мандри лісом і зустрічі з різними людьми (добрими і лихими), але всі вони певним чином зміняться на краще за допомогою ослика, а сам він буде мандрувати далі у пошуках кохання та заради здійснення найзаповітнішої мрії. Захоплива, весела й атмосферна історія, доповнюється великою кількістю чудових та кумедних ілюстрацій. Пригоди ослика та його цілеспрямованість у здійсненні задуманого дуже зворушують. Ця книжка - те, що якраз потрібно читати на Різдво, адже вона вселяє впевненість у тому, що все в наших руках і мрії збуваються.


Дерманський С. День народження привида : казки / С.Дерманський; худож. Л.Франко. - К.: Фонтан казок, 2019. - 72 с.: іл.
Привид Сашука Писука святкує свій день народження, на який запрошено багато інших привидів. Про кожного з них – окрема невеличка частина книги. Так, на дні народженні побували: Зловісна Марта (не така вже й зловісна – дорогою на день народження вона рятує маленького живого хлопчика), Громобій (він теж уже охолов і після невдалої пригоди з літачком більше не лякає людей), Зелепонь Квартальна (пакостить у телевізорі), Рудий Зуб (лякаючи випадкового чоловіка на темній вулиці, сам зазнав нападу цього чолов’яги, охочого до золота), Летючий Голландець (кмітливий капітан іншого корабля з живими матросами примудрився обхитрувати його), Балухатий Блюм (охороняє морські скарби), Май Онес (завдяки природному хисту до малювання випадково допоміг корчмару), Гарнюня Гапуня (наймиліший привид). Але також до іменинника прийшло двоє, які лише прикидаються привидами. Історія цікава і небанальна. З одного боку, у книзі більшість привидів постають нестрашними, а з іншого – дехто з них все-таки капостить. Розв’язка трохи неочікувана, адже останні гості були дуже незвичними.


Дерманський С. Чудове Чудовисько : повість / С. Дерманський; худож. М.Павленко. - К.: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2019. - 271 с.: іл.
А вас в дитинстві бабаєм лякали? А ви знали, що в нього є дружина й онуки-чудовиська? І чи відомо вам взагалі, що чудовиськам ні в якому разі не можна товаришувати з дітьми, бо їх виженуть до Країни жаховиськ? От бачите скільки цікавих фактів може дізнатися ваша дитина. Третьокласниця Соня теж про чудовиська нічого не знала, аж доки випадково не познайомилася з Чу. Це дружба з першого погляду, перевірена складними ситуаціями та випробуваннями. Адже Чу потрапив у халепу через дружбу з дитиною, тож мусить довести, що дружба з людьми можлива. Необхідно зібрати сім щирих дякую. Тільки не від Соні. І, знаєте, дуже класно, що Чу перебуває серед людей, які адекватно на нього реагують. Він простий, трішки недолугий, але добрий, хороший і безстрашний. Саме це без проблем допомагає йому виконати поставлене завдання. Читати ч.1

Дерманський С. Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ : повість / С. Дерманський; худож. М.Павленко. - К.: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2019. - 287 с.: іл.
Друга частина трилогії про кумедного рожевого монстрика в горошок на ймення Чудове Чудовисько, або просто Чу. Ця книга теж кумедна, але тут багато сюжетних ліній і багато героїв, і регочеш вже не із Соні і Чу, а наприклад, з Хуба Буби, бо той так смішно розмовляє і взагалі він прикольний (мій фаворит у другій книжці). Країна Жаховиськ з'являється після середини книжки і не така вона вже страшна (принаймні я цього не відчула). Сподобалася гра слів "балотування-болотування", молодильні гарбузи і омолодження Гарбузяника, папуга, який співав улюблені пісні Хуба Буби і дуже кумедні потерчата. І, до речі, у книжці ще одна версія історії про те, чому вимерли динозаври...Читати ч.2

Дерманський С. Чудове Чудовисько і Погане Поганисько: повість / С. Дерманський; худож. М.Павленко. - К.: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", 2019. - 271 с.: іл.
Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Улюблений дитячий письменник Сашко Дерманський зумів і Майдан відстояти, і третю частину трилогії дописати! Та ще й яку!.. Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка... Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...








Кочубей С. Сім нескладух Говорухи : повість / С.Кочубей; ілюстр.авт.; обклад. Н Коломієць. - К.: Фонтан казок, 2019. - 104 с.; іл. - (Серія "Книжка про мене").
Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді… Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво!
Сповнена іскрометного гумору дебютна повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» улітку 2015 року з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини. Читати

Куцан С. Зюзя : гумористична повість / С.Куцан; ілюстр. А.Василенка; обклад. Н.Коломієць. - К.: Фонтан казок, 2019. - 136 с.; іл. - (Серія "Книжка про мене").
Замість вступу. Уявіть собі: рідна бабуся на день народження робить сюрприз, подарувавши довгоочікуваного домашнього улюбленця. Не собачку. Не котика. Не папугу. І навіть не морську свинку чи хом'ячка. А... (барабанний дріб) пацючка! Та не простого, а поцупленого з унікальної дослідницької лабораторії!!!. До чого може призвести поява такого мешканця у квартирі, зрештою, у цілому будинку та місті? Так-так, до розгардіяшу і цілої вервечки кумедних ситуацій, читаючи які, ви будете сміятися до сліз! 
Завдяки смачнезній мові автора цієї гумористичної повісті «Зюзя» - Сергія Куцана -  усе описане не лише сприймається як перегляд чудової сімейної комедії, та такої, що й славнозвісний «Голівуд» би позаздрив! 
Отож, чи вміють пацюки... співати? Ще й як! Адже мова йде не про звичайних, а таких, котрим підсадили... людські гени, в результаті чого і їхній мозок, і будова голосового апарату зазнали відповідних змін. За сюжетом повісті таких диво-пацюків вивели в одній київській лабораторії. Науковці підписали контракт з «Дискавері», щоб зняти фільм про свій унікальний експеримент. Та дещо пішло не так... 
«Зюзя» - це дебютний твір Сергія Куцана, рукопис якого став переможцем конкурсу «Напишіть про мене книжку!» у 2017-му році. Книжка припаде до душі і дітям і їхнім батькам. Спільні домашні читання такої вибухово-смішної книжки запам'ятаються надовго, ба більше, цитати з неї стануть крилатими і у вашій сім'ї! Тож читайте і смійтеся на здоров'я!


Мовчун Л. Рожевий записник детектива Стасика : повість-казка / Л.Мовчун; худож. М.Рудюк. - К.: Фонтан казок, 2019. - 96 с.; іл. - (Серія "Казка під подушку"). 
Серйозні та важкі злочини розслідуються зазвичай відомими детективами (Еркюлем Пауро або Шерлоком Холмсом). Натомість, що слід робити, якщо проблема, що виникла, дрібна (зникнення окулярів або зменшення ваги в порції каші у дитячому садку), і за неї ніхто не хоче взятися? Тоді треба звертатися до малюка-детектива Стасика, який всі деталі злочинів фіксує у своєму рожевому записнику. 
Одного дня трирічний Стасик знайшов у пісочниці ґудзик, який виявився прискорювачем розвитку, що випадково потрапив до пісочниці з інопланетного корабля. Завдяки цьому ґудзику хлопчик швидко подорослішав і став дуже уважно спостерігати за всім, що діялося навколо нього, а розплутавши деякі справи, до Стасика почали зверталися знайомі і близькі. Стасик відшукував рідкісну рибу сусіда, крадія речей у господарстві бабусі, грабіжника, що викрав таксу та ін. Хлопчик навіть ловив грабіжників «на живця»: спостерігав за людьми в парку, прикидався іграшкою-зайчиком тощо. І Стасик кожного разу блискуче і швидко розплутував усі справи. Кожна частина книги - окрема справа Стасика. 
Книжка невеликого формату, чудового і зручного, аби прихопити її в подорож. І вона здатна зацікавити маленьких читачів детективами і, загалом, підняти настрій.
Прочитай книжку і склади пазл:


Пантюк С. Вінчі й Едісон : науково-фантастична повість / С.Пантюк; художн. Н.Каламєєц.- К.: Фонтан казок, 2017. - 96 с.; іл. - (Серія "Добра фантастика"). 
Це - науково-пригодницька повість, основні події якої відбуваються в 2045 р. Два брати – Вінчі та Едісон – живуть у недалекому майбутньому, де багато проблем людства розв’язано й основні зусилля людей спрямовані на вдосконалення технічних засобів задля вивчення навколишнього світу та історії, полегшення життя людини. Мандрівки в часі вже стали реальністю. І якось хлопці разом із їхньою подругою Фійкою вирішують трохи політати в часі на татовім часольоті. Діти потрапляють у 67957745 рік зворотної стрічки часу, тобто у час, коли на Землі жили динозаври. Й у 2045 р. діти повертаються, прихопивши із собою яйце трицератопса. 
Цікава, динамічна повість, читаючи яку, діти зможуть порозмірковувати над тим, яким може бути майбутнє, які будуть винайдені пристрої, а також - над вічними проблемами дорослішання і людських стосунків, зокрема: довіри між батьками й дітьми, необхідності реального спілкування, безмежної дитячої допитливості, що може призвести до непередбачуваних наслідків тощо. Оповідь вдало доповнюється яскравими, трохи по-дитячому виконаними малюнками. Захоплива книга, що може стати початком знайомства дитини зі світом наукової фантастики.

Стрижевська Т. Файні товсті дівки, йо! : повість / Т.Стрижевська; худож. О.Кузнєцова. - К.: Фонтан казок, 2019. - 192 с.; іл. - (Серія "Книжка про мене").
Живуть собі дві дівчинки. Гламурні-прегламурні, сучасні-пресучасні. Їдять корисну їжу, носять одяг наймодніших брендів, використовують найновішу косметику, спілкуються у вайбері. Проте літні канікули їм доведеться провести у селі. До речі, так проводили канікули раніше, і це було нормально: поїхати до бабусі за сотні кілометрів від міста, щоби подихати свіжім повітрям, попити парного молочка, поспостерігати за козами та кролями, помандрувати незнайомими доріжками, покупатися у ставку. Що поганого у цьому? Але дівчатка далеко не у захваті від того, що їм прийдеться провести час десь у горах замість столиці. Спочатку вони навіть планують втекти, бо що там, у горах, у селі робити? Там навіть «1+1» та «СТБ» нема! Як там взагалі жити? Втім, як виявляється, у карпатських селах теж живуть. І живуть там досить-таки не нудячись, до речі. Спостерігаєш за вчинками та думками дівчат й диву даєшся! Наскільки той глянець паморочить їхні голівки! А це – далеко не головне у житті. Дуже сподобалася кінцівка й трохи не зрозуміло, до чого багато разів йшла мова про портрет. 

Прочитай книжку, склади пазл:




Немає коментарів:

Дописати коментар