24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

середу, 31 березня 2021 р.

Нові надходження- 2021

 Посібники для учнів. Серія "Шкільна бібліотека"


Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури: посіб. для 7 кл. закл. заг. серед. освіти / упоряд. Н. Богданець-Москаленко, О. Фідкевич. Київ: Грамота, 2020. 192 с.: іл. 

Перед вами посібник-хрестоматія, який містить твори, об’єднані темою «Пригоди й подорожі». Сподіваємося, що ви любите подорожувати й уже маєте деякий досвід мандрівників, а ще любите читати цікаві пригодницькі історії. Саме тому пропонуємо вам поринути у світ сміливих і цілеспрямованих людей, які в складних обставинах не підкорюються долі, а досягають своєї мети, кидаючи виклик таємничим явищам природи.
Герої деяких творів є вашими однолітками, але, незважаючи на свій вік, вони проявляють сміливість і винахідливість і знаходять рішення в складнихжиттєвих ситуаціях.
Хрестоматія надасть вам можливість розширити уявлення про письменників, твори яких ви прочитали на уроках літератури, а також ознайомитися з новими творами.


Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури:
посіб. для 7 кл. закл. заг. серед. освіти / уклад. Т.Качак, О.Тебешевська. Київ: Академія, 2020. 224 с. 

Літературна фантастика є реальністю людської мрії, а те, про що пишуть письменники-фантасти, часто стає реальністю життя. Дивовижне й чарівне, які малює уява, можна побачити в буднях і святах, у загадкових явищах і вчинках людей. Саме такі взаємозв’язки фантастики й реальності розкривають твори цієї антології, дібрані відповідно до навчальних програм у шкільному курсі літератури для учнів 7 класу (української, зарубіжної, національних меншин). Вони покликані зробити захопливим і змістовним самостійне, позакласне читання і в такий спосіб доповнити зміст чинних підручників. А ще антологія знайомить із письменниками, спонукає поміркувати над прочитаним, дати волю своїй уяві й, можливо, відтворити її картини у власному творі.

Бєлова Л.П., Корнієнко М.М., Полякова Л.Ю. Математика навколо нас: посіб. для 5-9 кл. закл. заг. серед. освіти. Харків: Ранок, 2020. 160 с.: іл.

Видання покликане допомогти читачеві поглянути уважно навкруги, зрозуміти, що математика дійсно навколо нас. У посібнику запропоновано логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано необхідні теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики.
Призначено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти, учителів математики та інформатики.

Васильків І.Д., Паршин І.Л. та ін. Правління князів: походи й реформи: посіб. для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Тернопіль: Астон, 2020. 160 с.: іл.

Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії в 7 класі. Стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність князів Русі-України.  Книга орієнтована на учнівство 7-х класів закладів загальної середньої освіти, а також усіх, хто цікавиться історією, прагне вміти зіставляти різні тлумачення історичних фактів та робити свої висновки.


Васильків І.Д. 
Паршин І.Л. та ін. Перший український король: посіб. для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Тернопіль : Астон, 2020. – 160 с. : іл.

Ця  унікальна,  захоплююча книга відкриває таємничий світ Середньовіччя. Війни, боротьба за владу, оборона від ворогів, розбудова міст, спорудження храмів, тонкощі міжнародних відносин і деталі особистого життя... 
Авторський колектив розглянув ці складні питання на підставі сучасних досліджень, нового бачення, базованого на джерелах, залишивши в минулому застарілі підходи й міфи…

Годована Н. Б., Кравець Т. А. Фізичні явища навколо нас:
 посіб. для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Харків: Ранок», 2020. 128 с. : іл.

Посібник у захоплюючій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обовязково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе. Читайте, проводьте експерименти, спостерігайте, як працюють закони фізики в природі. Призначено для учнів 7 класу та вчителів фізики.
…Озирнись навколо:
• у тебе вдома є холодильник і мікрохвильова піч - слід подякувати фізикам та інженерам;
• тобі подобається смартфон та інші ґаджети - однозначно спасибі фізикам, а також інженерам і програмістам;
• ти носиш контактні лінзи для корекції зору або сонячні окуляри - за це теж маємо подякувати фізикам та інженерам;
• тобі роблять нетравматичне ультразвукове або рентгенівське обстеження - і за це спасибі фізикам, інженерам і лікарям;
• ти рухаєшся на велосипеді чи скейтборді, ідеш або сидиш - усе це фізика…

Длугопольський О. В., Вірковська А. А. 
Економіка і я:  посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Тернопіль: Астон, 2020. 144 с.: іл.

Посібник містить теоретичні й прикладні матеріали, які розкривають сутність економічних явищ і процесів на різних рівнях  економічних досліджень, узагальнюють проблемні аспекти розвитку економіки XXI століття. Цей посібник сприятиме кращому  розумінню економіки в доступній та цікавій формі, надасть розуміння того, як саме економічні принципи та закони можуть допомогти в повсякденних ситуаціях соціально-економічного характеру та підказати, як правильно реагувати на них. Саме економічні закони допомагають людям вирішувати масштабні та поточні соціально-економічні проблеми — від управління країною до планування сімейного бюджету.  Структура посібника містить 16 розділів із поясненням проблемних аспектів тем, питаннями для самоперевірки отриманих знань та практичними вправами для кращого засвоєння змісту проблем, що розкриваються. Практична спрямованість посібника забезпечується широким використанням аналітичних, статистичних та проблемно орієнтованих завдань і прикладів, що полегшують сприйняття теоретичного матеріалу…

Івасюк О. 
Сучасна художня література: посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Чернівці: «Букрек», 2020. 208 с. : іл. 

Хрестоматія із сучасної літератури містить твори авторів української, зарубіжної та літератури національних спільнот зі списку позакласного читання для учнів 7-го класу.
Зміст посібника: 
1. Українська література. 
2. Із сучасної української поезії. 
3. Зарубіжна література. 
4. Із сучасної світової поезії. 
5. Література національних спільнот.

Криховець-Хом'як Л. Я. Сампара О.В. та ін. Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання:
 посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Тернопіль: Астон, 220 с. : іл.

Сучасній людині необхідно мати уявлення про основи споживання, про права споживачів та користування ними в конкретних ситуаціях. 
У посібнику  ви ознайомитеся із цікавими фактами про виникнення споживчих рухів, про вичерпність доступних на сьогодні ресурсів; зумієте зобразити портрет сучасного споживача; пізнаєте, які існують джерела необхідної для споживача інформації; дізнаєтеся про «шкідливу» чистоту, про критерії вибору харчових продуктів; приєднаєтеся до культури zero waste; осилите правовий портфель споживача тощо..

Скеринський Д. О. Величні собори України епохи Середньовіччя:  посібник для 7 кл. закл. заг. серед. освіти. Тернопіль : Астон,  2020.  144 с. : іл.

У книзі розповідається про архітектурні пам’ятки Русі-України далекого середньовіччя  - величну епоху, що тривала з V до XV століття. Для подорожі середніми віками обрано найдавніші і, водночас, найвеличніші храми, які височіють на теренах України - від Києва до Чернігова на півночі, Львова й Хуста - на заході, Ізмаїла й Старого Криму - на півдні. Мандруючи, дізнаєтеся, що доля кожного храму - як життя людини: часи слави та розквіту  змінювалися роками горя й занепаду.  Під час подорожі ознайомитесь з православними соборами, католицькими костелами, мусульманськими мечетями та юдейською синагогою - свідками різноманітної, багатокультурної і багаторелігійної історії українських земель.  У пригоді також стане рубрика «Словник», де є пояснення термінів і понять.

Сучасна література рідного краю: посібник для 5-7 кл. закл. заг. серед. освіти / упор. Ю.О. Морщавка. Харків: Соняшник, 2020.  336с.: іл.

Сучасна література рідного краю - особливий посібник, який укладено з метою формування компетентного читача, національно свідомої, духовно багатої мовної особистості.
В ньому міститься навчальний матеріал, передбачений навчальною програмою з української літератури для обов’язкового / додаткового, самостійного, позакласного читання. Посібник пропонує учням і учителям як літературний матеріал, так і цікаві факти життя письменників відповідної області (у цьому вам допоможуть QR-коди, розміщені поруч із прізвищем кожного письменника).
Зверніть увагу на незвичайне оформлення змісту. Його подано у вигляді карти України. Кожна область позначена номером сторінки із творами письменників цього краю. Знайдіть вашу область на карті.

Терещенко А.І. Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства : посібник для 7 класу ЗЗСО. Київ : Генеза, 2020. 96 с. : іл. (Серія "Шкільна бібліотека").
Ця книжка розповість вам про цікавий і захопливий світ мистецтва. Мистецтва, що оточує нас повсякденно. Ця книжка допоможе вам ще більше зануритися в цей цікавий і захопливий світ. Ви дізнаєтеся, як сучасні митці, використовуючи традиційні види декоративно-ужиткової творчості, роблять наше життя та довкілля красивим, модним і сучасним. Побачите геніальні рішення сучасних архітекторів, які, зберігаючи традиції, оновлюють наші міста на користь комфортності проживання в них людини або створюють нові красиві споруди з піклуванням про наше довкілля та побут. А ще ця книжка занурить вас у надзвичайно цікавий світ дизайну, сучасної музики і нових мистецьких явищ, що оточують нас щодня.

Заморока А. М., Драгулян М.В. Тварини лікують
: посібник для 7 класу ЗЗСО. Харків : Соняшник, 2020. 224 с., іл. (Серія "Шкільна бібліотека")
.
Наша планета сповнена життя. Воно вирує повсюдно - від найвищих гір до найглибших океанічних западин. На Землі немає такого місця, де б не було живих істот. Вчені указують на два мільйони відомих видів. Тільки одних тварин науці відомо понад півтора мільйона: від мікроскопічних хробаків, що копирсаються в ґрунті, до велетенських китів, які розтинають простори океану! Людина, самоусвідомивши себе, виокремилась із світу тварин, але не розірвала свого зв'язку із ними. Ще з кам'яного віку, тварини залишаються поруч: одні з них одомашнилися, а інші були піднесені до рангу божеств. Люди спостерігали за тваринами, підмічаючи їх дивовижні властивості, яких не мали самі. Поважне ширяння орла, холодна стриманість змії, прудкість кішки, ефемерна краса метелика, величність лева… Віра в те, що ці сили можна отримати від тварин так глибоко вкорінилась у людській уяві, що тварини-тотеми були невід'ємними атрибутами культури давніх племена. Шамани і знахарі своїми магічними ритуалами лише утверджували думку про те, що тварини є оберегами, поводирями крізь життєві негаразди, рятівниками і друзями людини. То чи дійсно бджолина отрута є ліками? Чи справді коти - чудові психотерапевти? Чи можуть коні вилікувати церебральний параліч, краби – жовтяницю, а медузи – астму? У цій книзі ми спробуємо надати відповіді на ці та інші запитання, що ґрунтуються на наукових дослідженнях та доказовій медицині. Спробуємо познайомити тебе із різними тваринами, пояснити їхню поведінку. Ти зрозумієш, чому вчені вивчають тварин та що знання про цих істот і любов до них дає нам, людям
Удовік С.Л.
Україна дивує!:  посіб.  для 5-9 кл.  закл. заг.  серед. освіти. Київ: Саміт книга, 2020. 152 с. : іл. 

У цій книзі розповідається про 100 кращих  куточків України, визначні пам’ятки архітектури  та природи, їх історію. Нариси чудово ілюструють дивовижне розмаїття України та яскраво описують її історію від сивої давнини  до сьогодення. 
Дізнавайтеся більше про свою батьківщину, любіть і бережіть її.

Немає коментарів:

Дописати коментар