24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

середу, 5 лютого 2020 р.

5 - лютого Всесвітній день читання вголос


Вже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн. Цьогоріч всесвітній день читання вголос припав на середу 5-го лютого.
Учні, учителі, бібліотекар нашого навчального закладу також долучилися до цієї акції: обрали книжку на свій смак і просто читали вголос.
Читати вголос корисно всім. Але далеко не кожна людина усвідомлює це. Насправді читати вголос потрібно всім – і дорослим і малим. Дошкільнята, слухаючи читання мами чи тата, розвивають вміння говорити, розпізнавати слова й літери і, звичайно, читати самостійно, готуватися до школи.
Школярі ж, читаючи вголос, удосконалюють своє вміння читати і слухати, покращують успіхи у навчанні. Крім того, це насправді весело!
Сьогодні читати книжки можна у будь-якому форматі – паперовому, аудіо чи електронному.  Але якщо ви, все ж таки, маєте сумніви щодо читання вголос, пропоную декілька причин, які, можливо, переконають вас у перевагах такого читання.
Читання вголос формує словниковий запас. Під час читання історій ви дізнаєтесь значно більше нових слів, ніж під час звичайного спілкування.
Читання вголос покращує розуміння текстів.
Читання вголос - зразок для наслідування.
Читання вголос дозволяє почути, як звучить мова.
Читання вголос формує вміння слухати, виховує розуміння багатства мови й допомагає навчитися сприймати інформацію на слух.
Читання вголос активізує відразу кілька видів пам'яті (зорову, моторну і слухову), що сприяє кращому запам'ятовуванню інформації та розвитку різних відділів головного мозку.
Отож, читання вголос — це чудове тренування для виразного та чіткого мовлення, вправа для розвитку дикції та можливість для збільшення словникового запасу.
















1 коментар:

  1. Це - круто! Учні дійсно хочуть читати, але - за власним вибором. Варто частіше запиувати, що їх цікавить. Програма з літератури - добре, але мають бути книги для душі. От сьогодні була така розкіш - прочитати улюблену поезію вголос.

    ВідповістиВидалити