24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

середу, 3 квітня 2024 р.

4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки


4 квітня офіційно проголошено Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням

Небезпека, яку несе в собі використання даного виду озброєнь, має більш серйозні і більш тривалі соціально-економічні наслідки як для мирного населення держав, де є проблема мін і замінованих об’єктів, так і для тих, хто використовує цю зброю у своєму арсеналі.
Через повномасштабне російське вторгнення Україна стала найбільш замінованою країною у світі, випереджаючи попередніх «лідерів» – Афганістан і Сирію. На сьогодні, у зв'язку з бойовими діями, більше 40% територій України заміновано. Тому на небезпечні знахідки наштовхнутися можна в найнесподіваніших місцях. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання.
Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже шкода, якої можуть завдати ці предмети, непоправна та навіть смертельна.


Мінна безпека: правила має знати кожен!

Активація замінувань відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь або у воду.

Пам'ятайте про головні правила мінної безпеки! Їх знання допоможе вам зберегти власне життя і вберегти близьких від біди. Уважно ознайомтеся з цими правилами, запам’ятайте й розкажіть про них друзям і рідним, насамперед – дітям!

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • Торкатися знайденого предмета, пересувати його або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати або знешкодити його.
  • Проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту.
  • Палити, користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню і предметами, які можуть його утворювати.
  • Користуватися радіоелектронними пристроями (мобільними телефонами, пультами дистанційного керування, сигналізацією автомобілів тощо).
  • Заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні та ін.
  • Допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.
ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ?
  • Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, уникайте паніки. Запам’ятайте місце виявлення предмета.
  • Попередьте про виявлений предмет осіб, які поруч.
  • Якщо ви або люди навколо виконують якісь роботи – негайно припиніть їх.
  • Відійдіть самі і відведіть людей поруч якнайдалі (не менше 100 м) від знайденого предмета. Водночас відходити необхідно тим самим маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному й так само, слід у слід.
  • Повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи і спеціальні служби за телефонами 101 зі 102 (повідомлення необхідно робити без поспіху, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця знаходження вибухонебезпечного предмета).
  • По можливості до прибуття правоохоронних органів або спеціальних служб вживіть заходів щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей. Негайно повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи або спеціальні служби. Джерело

на цікаві матеріали для дорослих і дітей, які допоможуть пояснити дитині у легкій та розважальній формі про правильну поведінку, а вам пригадати вкрай важливі правила мінної безпеки.



Мінна безпека. Логічні ігри, вікторини


Мінрегінтеграції розробило для школярів відео про мінну небезпеку «Не поспішай»

Вибухонебезпечні предмети

ЮНІСЕФ Україна про мінну безпеку, лісовий скарб

Як поводитись при виявленні невідомих предметів

Наземні міни, бомби та ракети - Landmines, bombs, and rockets

Рекомендації щодо дій при виявленні ВНП

Вибухонебезпечні предмети

Підозрілий предмет

Інтерактивний урок із мінної безпеки для старшої школи
Мінна безпека. Що таке міна? Побачив міну? Правила мінної безпеки для дітей

Мінна безпека. Діти+Батьки

ВАЖЛИВЕ ПРО СУЧАСНІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ ТА НЕБЕЗПЕЧНІ ЗНАХІДКИ

Мінна безпека. 1

Мінна безпека. 2

Мінна безпека. 3

Мінна безпека. Важливо знати кожному
Серія 1

Серія 2

Серія 3

Серія 4


   Patron The Dog - офіційний канал пса-сапера    Патрона, талісмана чернігівських піротехніків


Вовк Діккі та Пес Патрон на захисті України

Суперкоманда проти мін

Серія 1.

Серія 2.

Серія 3.

Мінна безпека. Читання коміксу "Суперкоманда проти мін"





Ми єдині 
Слава Україні! Слава ЗСУ! 
Україна переможе!    

Немає коментарів:

Дописати коментар