24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

 Всесвіт Надії Падурської

Під такою назвою презентувала свою роботу на конкурс науково-дослідницьких учнівських робіт з історії та краєзнавства "Моя Помічна" учениця 9 класу нашої школи Харькова Владислава (наукові керівники Ружанська Т.В., Логвін О.П.)
Цей перший для нашого міста Конкурс започаткував виконавчий комітет Помічнянської міської ради з метою стимулювання інтересу учнів до історії й сучасності м. Помічна, поглиблення знань з історії та краєзнавства; увічнення пам'яті про людей, які уславили рідний край, зробили вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток регіону та держави.
Наше місто багате на видатних і талановитих людей, серед яких - військові і академіки, поети і художники, письменники і сценаристи, воїни-визволителі і дисиденти...
Але свою роботу Владислава присвятила жінці, саме життя якої - подвиг. Це дивовижна і талановита жінка, багатьом знайома і, в той же час, незнайома –  Надія Падурська.
Надія ІванівнаПадурська (1943) – самобутня художниця і поетеса з м. Помічної Добровеличківського району Кіровоградської області. 
Непересічна особистість, вона дійшла до вершин майстерності завдяки неймовірній любові до життя й своїй несамовитій працьовитості. Її творчість – це безмежний світ почуттів, переживань, злетів і падінь, кохання і розчарування, а ще - непоборне бажання творити щось нове, незвідане.
Незважаючи на невиліковну хворобу, що тримає її в інвалідному візку ще з дитинства, Надія Іванівна не втратила віру в людей, намагається і сьогодні, у свої поважні роки, бути корисною для суспільства. Тому і виходять з-під її рук прекрасні картини, які дарують світло і тепло, радість і спокій кожному, хто на них погляне. 
Робота Владислави Харькової зайняла ІІ місце (так вирішили члени журі), але за відгуками глядачів - вона була найкраща серед тих, що були представлені
До того ж, для усіх бажаючих глибше познайомитися з творчістю Надії Падурської, у шкільній бібліотеці створений біографічний нарис про нашу талановиту землячку "На полотні життя Надії", а в шкільному історико-краєзнавчому музеї можна переглянути її картини.
Ще один учень нашої школи - Євген Дзюба - презентував на Конкурсі своє дослідження "Стежками рідного міста", у якому познайомив слухачів з історичними пам'ятками нашого міста та легендами про наш край. Робота, на жаль, не перемогла, але Євген за свою працю отримав Подяку від Помічнянської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар