24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

середа, 11 грудня 2019 р.

Зустріч з письменницею


Зустріч з письменницею Зіркою Мензатюк
Щедра й благодатна  наша українська земля. ЇЇ безмежні простори у будь-яку пору року вражають яскравою, різнобарвною палітрою, викликають захоплення красою рідної природи, цікавою історією рідного краю, а ще - талановитими, щирими й цікавими людьми.
11 грудня 2019 року найактивніші читачі Помічнянської громади (учні 5-х класів) разом зі шкільними бібліотекарями здійснили цікаву подорож до Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка, щоб зустрітися з талановитою українською сучасною письменницею, мандрівницею, лауреаткою Міжнародного літературного конкурсу у США, літературної премії ім. Лесі Українки, Наталі Забіли - Зіркою Мензатюк.
Діти з неприхованим інтересом слухали розповідь авторки про своє дитинство, перші твори, написані у 12 років. Дізнались про її мандрівки улюбленими місцями світу
Письменниця презентувала свої книги - неймовірно цікаві й пізнавальні, ділилася секретами їх написання. Особливу увагу зосередила на пригодницькій повісті "Таємниця козацької шаблі", що увійшла до шкільної програми за 5-й клас. У книзі є все: шалені перегони, смертельні пастки, нові знайомства з класними й не дуже хлопцями, небезпечні, сповнені містики і захвату мандрівки стародавніми замками України у пошуках козацької шаблі... 
Учасники зустрічі жваво спілкувалися з письменницею. Відповіді на питання, автографи та спільні фото ще довго нагадуватимуть про надзвичайну зустріч, що залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.
Хочемо щиро подякувати очільниці Відділу освіти ВК Помічнянської міської ради Семашко Ніні Василівні та методистці Мєркуновій Надії Олексіївні за організацію цієї подорожі. Адже метою заходу було не тільки знайомство учнів з творчістю письменниці, а й залучення їх до читання книг. 
Також висловлюємо подяку працівникам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка за неймовірно теплу зустріч та екскурсію-знайомство з бібліотекою. Завдяки вашій небайдужості, любові до дітей, наполегливій праці бібліотека перетворилась на справжнє Королівство Книги - затишне, радісне і неймовірно казкове:))
Чекаємо нових зустрічей!






Немає коментарів:

Дописати коментар