24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

понеділок, 14 жовтня 2024 р.

14 жовтня - День Вінні Пуха

День народження Вінні-Пуха (Date of birth Winnie-the-Pooh) святкують тричі на рік.

18 січня - тому що в цей день народився письменник Алан Мілн, автор творів про Вінні-Пуха.
21 серпня - тому що в цей день в 1921 році сину письменника Кристоферу Робіну виповнився рік, і йому подарували плюшового ведмедика. Згодом ця іграшка отримала ім'я Пух і стала прообразом відомого героя книг.
14 жовтня - тому що саме в цей день у 1926 році вийшла перша книга (хоча окремі її фрагменти друкувалися раніше) з цим персонажем, який став одним із найвідоміших героїв дитячої літератури XX століття.

Усе почалося з реального ведмедя. У своїй новій дитячій книжці "У пошуках Вінні" авторка Ліндсі Маттік розповідає, що 1914 року канадський ветеринар на ім'я лейтенант Гаррі Колеборн купив ведмежатко за 20 доларів під час служби в Першій світовій війні. Він назвав свого нового вихованця Вінні, на честь рідного Вінніпега, і ведмежа стало талісманом полку, в якому він служив в Англії. Однак коли солдат поїхав до Франції, він залишив Вінні в Лондонському зоопарку, де йому було безпечніше.
Але, на відміну від книг, Вінні була дівчинкою. Книжковим персонажем став іграшковий ведмедик, який  був у сина Алана Мілна - Крістофера Робіна.
Частина імені Вінні "Пух" насправді походить від імені лебедя. Але точне походження важко встановити: деякі джерела стверджують, що сім'я Мілн зустріла лебедя на ім'я Вінні під час відпустки, а Мілн також згадує лебедя на ім'я "Вінні" у своєму вірші "Дзеркало". Джерело

Гра "Склади пару". Вінні Пух та його друзі


Персонаж – дуже наївний, скромний, але добрий іграшковий ведмедик. У Вінні-Пуха маленький мозок, він сам дуже часто каже, що в його голові лише тирса. Ведмідь дуже любить мед та створює вірші. Він боїться довгих слів, дуже часто забуває про різні речі, але в його голову іноді приходять блискучі ідеї. З одного боку його вважають наївним та не дуже розумним, з іншого можна сказати, що він геній та мудрець. Дехто порівнює його с Дон-Кіхотом та містером Піквіком.

Цікаві факти про Вінні-Пуха
  • Поштові марки із зображенням героя випущено 18 країнами світу.
  • За весь час існування образ Вінні-Пуха приніс своїм правовласникам більше 5 мільярдів доларів – це один із найдорожчих вигаданих персонажів.
  • Філософ Бенджамін Хофф на основі героїв книжки пояснив головні постулати даосизму у своїй праці «Дао Вінні-Пуха».
Історія про Вінні Пуха відома у більшості країн, казка перекладена більш ніж на 25 мов світу. І сам Вінні має різні імена. Так, наприклад, в Німеччині його знають як Вінні дер Пу, норвежці його кличуть Оле Брюмм, а нам він дістався як Вінні Пух (англійці вимовляють як Пу).
Казка про Вінні та його друзів стала одним з найпопулярніших мультфільмів Студії Уолта Діснея, показ якого в усьому світі приніс компанії більше 350 мільйонів доларів.
"Історія про Пуха має стільки шанувальників через те, що повертає нас у минуле, це - історія ностальгії. Світ Пуха був безпечним, і ним і залишається, - говорить Брайан Сайбел (Brian Sibley), автор та продюсер книги "Три привітання Пуху". – Світ Вінні Пуха – безкінечний".
"Діти люблять цю історію, тому що разом з Пухом вони проходять через багато перепон, разом з ласим ведмедиком вони шукають та добувають мед. Я думаю, що секрет Пуха у доброті та широті стосунків між героями книги. Це те, що буде вічною цінністю завжди".

Кросворд "Вінні Пух"

Вінні-Пух залишив свій слід в реальному світі. У Варшаві і Будапешті є вулиці, названі на його честь. 

Немає коментарів:

Дописати коментар