24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

понеділок, 10 жовтня 2022 р.

14 жовтня - День захисників і захисниць України. Козацька Покрова



НЕЗЛАМНЕ ПРАГНЕННЯ ДО ВОЛІ. Інформаційно-методичні матеріали для проведення Дня знань та Першого уроку в 2022/2023 н.р. КОІППО



14 жовтня - особливий день для українців. Він поєднав у собі три значущі підстави вважати його святковим: релігійну, державну та ідеологічну.
14 жовтня – День покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. У цей день відзначається День Українського козацтва та річниця створення УПА, а ще – це День захисників і захисниць України.
В історії та культурі кожного народу важливе місце займає військова культура. Військові традиції, звичаї передаються з покоління у покоління, на них виховуються діти, їм належить важливе місце у вихованні майбутніх громадян – патріотів своєї держави.
Збройні сили українського народу мають давню історію. Одна із найяскравіших її сторінок припадає на XV ст. Саме тоді сформувалось українське козацтво.

Козаки-характерники. Легенди та перекази
5 цікавих козацьких легенд для дітей
Мультсеріал "Легенди України". Про козаків і не тільки...




24 лютого 2022 року російська федерація підступно напала на Україну. Широкомасштабне російське вторгнення в Україну – частина російсько-української війни, розв’язаної рф ще у 2014 році. Але цей напад став найбільшим випробуванням для нашої країни за весь час її незалежності. Йдеться не тільки про саме існування незалежної України, а й існування української нації. Для українців боротьба проти російської навали – це боротьба за майбутнє самого українського народу.
Російські окупанти сподівались захопити Україну за кілька днів, але за підтримки всеохоплюючого волонтерського руху, Збройні Сили України перетворилися на одну з найбільш боєздатних та дієвих армій, а український народ не припиняє дивувати світ своєю злагодженістю та звитягою. 
Україна обов'язково переможе. За нами Правда! З нами Бог і Збройні Сили України!


 


  Перевір себе

Військові символи Збройних Сил України


Емблеми родів військ Збройних Сил України


Історія українського козацтва


Козак скаже, як зав'яже

Вірування та традиції на Покрову

Немає коментарів:

Дописати коментар