24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

неділю, 10 березня 2024 р.

Шевченко_210

Ми Шевченка славить будем, і ніколи не забудем...

Кожен, хто хоч раз доторкнувся до творчості Шевченка, зрозуміє, що він не лише видатний поет. Шевченко – душа України, її думи, сподівання, мрії та надії. Не дивно, що Шевченкове слово живе в кожному українському серці, а особливо – в серцях митців. (Більше за посиланням)
Його твори передають всі до болю гострі переживання українського народу, найтонші нюанси його життя, відображають найменші рухи і тремтіння душі самого поета.
Тараса Шевченка справедливо можна назвати справжнім музичним поетом, адже більшість своїх віршів він творив як пісні. Співучість шевченківських віршів, їх своєрідний ритм, мінливість настроїв і широта думок, притягують до себе композиторів. 
Більш як 250 творів оспівано в різних музичних формах – піснях, кантатах, операх. На творчість Шевченка відгукнулося понад 120 композиторів, кількість творів на його слова сягає понад півтисячі.


8 березня учні 7-х класів долучилися до святкування ювілею Тараса Шевченка та разом із бібліотекарем поринули у світ музичних творів за поезією Великого Кобзаря.









Немає коментарів:

Дописати коментар