24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя»
Здоровʼя – це основне багатство кожної людини. Тому в цьому році Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, що розпочався у нашому навчальному закладі, має на меті сприяти реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема, формування в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.
 

Що треба робити, щоб бути готовим до будь-яких сюрпризів повʼязаних зі здоровʼям?
Що треба знати про небезпеки, які чатують на нас у повсякденному житті?
Як треба поводитися, щоб уникнути небезпечної ситуації?
Які книги допоможуть пізнати мистецтво бути здоровим? 
На ці та інші актуальні питання учні отримають відповіді, взявши участь у заходах, що проводить бібліотека у рамках Місячника.

З 02.10.2017 по 06.10.2017 року у шкільній бібліотеці були проведені такі заходи: 

«Здоровʼя – найцінніший скарб» - викладка книг, журналів, бібліографічних посібників, буклетів, що популяризують здоровий спосіб життя. 

2 клас. Посвята у читачі. Знайомство з бібліотекою, презентація книжкової виставки «Мудру книгу прочитай – про здоровʼя все пізнай».  
Конкурс загадок «Книги читати – все на світі знати».  
Фізкультхвилинка «Незвичайне використання книги». Вправа №1 для формування гарної постави - стати рівно, покласти книгу на голову, стояти 1 хв.; вправа №2 для тренування мʼязів рук – піднімання найтовщої книги 10 раз. 

3 клас. «Подорож до країни Радості, Добра й Здоровʼя». Мета: познайомити учнів молодших класів з оповіданнями та казками В.О.Сухомлинського; розвивати творчі здібності учнів, формувати почуття прекрасного, виховувати любов і повагу до людини і навколишнього світу; любов до рідного краю; формувати навички здорового способу життя. 
Учні пограли в ігри «Чемний мікрофон» та «Світлофор здоровʼя», взяли участь у конкурсі загадок за творами В.Сухомлинського, познайомилися з літературою про здоровий спосіб життя. 

7 клас. Презентація «Книги, що допомагають у житті». Мета заходу: довести, що книга – це справжній лікар для душі, адже вона може підняти настрій, змінити погляд на ситуацію, допомогти і підтримати у житті, спонукати стати кращим. А іноді, книга, прочитана у важкий період життя, здатна повністю змінити світогляд. 

8-9 класи. «Гідна людина – духовно здорова людина» - виховний захід щодо формування здорового способу життя в контексті заповіді В.О.Сухомлинського «Духовне здоров’я дитини». Мета заходу: формувати вміння і навички учнів щодо правил гідної поведінки, розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; виховувати в учнів бажання берегти власну гідність; формувати в учнів поняття психічного й духовного складових здоровʼя, які включають у себе самопізнання, самовизначення й самовиховання.
Вправа «Життя як аркуш паперу» (вплив алкоголю, наркотиків на здоровʼя людини)

Немає коментарів:

Дописати коментар