24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

21 вересня - Міжнародний день миру

Хай живе загальний мир у всьому світі
Святковою загальношкільною лінійкою відзачили День миру учні та вчителі Помічнянської ЗШ №3.
День миру в Україні встановлений Указом Президента №100 від 05.02.2002 року "Про День миру" і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру.
Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.
Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. В багатьох українських родинах не дочекалися з війни рідних та близьких.
Що таке смерть, розруха, голод, неймовірні людські страждання, принесені війною, на жаль, український народ переживає на собі й сьогодні. Адже на Сході нашої країни йде справжня війна, яку розв’язала Росія та її «посіпаки».
Тому до Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна.
Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток.
Цього року День миру у шкільній бібліотеці пройшов незвичайно. Бібліотекар Ружанська Т.В. підготувала для учнів багато цікавої інформації, повʼязаної з історією заснування цього свята. Для читачів бібліотеки випущено буклет "21 вересня - Міжнародний день миру" із серії "Цікаво знати".
Окрім того, школярі переглянули презентацію "21 вересня - Міжнародний день миру", прослухали історію про трагічну долю японської дівчинки Садако Сасакі з м. Хіросіма, яка постраждала від ядерного бомбардування у 1945 році. Дівчинка так хотіла одужати, що повірила в легенду про священного птаха - журавля, який, ніби-то, живе тисячу років і, щоб одужати, треба загадати бажання і виготовити 1000 паперових журавликів. Тільки тоді бажання здійсниться...
В усьому світі символом миру вважається білий голуб. Це птах всеземної любові та миру. З давніх часів вважалося, що душа людини відлітає на небо в образі голуба.
Тому, саме фігурку паперового голуба бібліотекар запропонувала виготовити своїми руками кожному учневі. Священну пташку, створену власноруч, діти забрали з собою, як нагадування: «Хай живе загальний мир у всьому світі»

Немає коментарів:

Дописати коментар