24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

субота, 24 серпня 2024 р.

24 серпня - День Незалежності України


Вітаю, незалежна Україно!
Живи! Радій! Борися до кінця!
За мирне, світле й чисте небо
Та вільне краще майбуття!
Не забуваймо тих Героїв,
Які пішли у Небеса,
Тих, хто рятує Україну
Ціною власного життя!



Незламне прагнення до волі. Інформаційно-методичні матеріали для 
проведення Дня знань та Першого уроку в 2022/2023 навчальному році / укладачі: Юлія ФЕДОРОВА, Сергій ПЛЯКА. – Кропивницький : КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2022. – 184 с.

Розроблені інформаційно-методичні матеріали допоможуть педагогам ефективно організувати підготовку до проведення Дня знань і Першого уроку у 2022/2023 н.р. та сприятимуть формуванню в учнівської молоді патріотизму та гуманізму, поваги до історико-культурного надбання і традицій українського народу, свободи та готовності до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Запропоновані інформаційно-методичні матеріали доповнено значною кількістю інтернет-ресурсів, що сприяє подальшому їх використанню у системі виховної роботи закладів освіти. Онлайн-платформа проєкту "Незламне прагнення до волі"

Інформаційно-методичні матеріали для проведення Дня знань та Першого уроку в 2021/2022 навчальному році / авт.-уклад. : Федорова Ю.В., Качуровська О.М., Колісніченко С.В., Коломоєць С.Д., Пляка С.М., Сіланть‘єва Є.Е.; за заг. ред. Федорової Ю.В. – Кропивницький: КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2021. – 116 с.

Розроблені інформаційно-методичні матеріали «30 років – 30 уроків» допоможуть педагогам ефективно організувати підготовку до проведення Дня знань і Першого уроку у 2021/2022 н.р. та сприятимуть формуванню патріотичних почуттів учнів. Запропоновані розробки доповнені елементами візуалізації – відеонарисами про Україну та українців, виконаними у техніці пісочної анімації, що забезпечить їх творче використання. Інформаційно-методичні матеріали стануть у нагоді для подальшого використання в закладах освіти у процесі формування патріотичних почуттів та ціннісноорієнтованого навчання і виховання учнів.

Сторінками боротьби та звершень. [Інформаційно-методичні матеріали до 30-річчя Незалежності України]
/ укладач Надія ДЯЧЕНКО. Кропивницький: КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2021. 44 с. 

Видання містить огляд ресурсів, що можуть стати в нагоді вчителям під час організації роботи для відзначення 30-річчя Незалежності України. У подальшій педагогічній діяльності запропоновані джерела можуть слугувати орієнтиром та інформаційним підґрунтям для залучення юних громадян України до процесу відновлення історичної пам’яті про минуле країни та її сучасність, а також сприяти вихованню українців, здатних любити свою країну та дбати про її майбутнє. Інформаційно-методичні матеріали адресовані класним керівникам, учителям-предметникам, бібліотекарям, учнівській молоді, всім, кому не байдужа історія становлення незалежної держави України.

Ружанська Т.В. УКРАЇНА: шлях до незалежності: анотований бібліографічний покажчик: книги з історії України (різних жанрів і напрямків) / упоряд. та компютерне оформлення Т.В.Ружанської. 2-ге вид. доповнене. Помічна: Бібліотека Помічнянської ЗШ І-ІІІ ст. №3, 2021. 93.с.: іл. 

До бібліографічного покажчика включено науково-популярну, довідкову, художню та науково-художню літературу, яка містить матеріали щодо вивчення історії України. Джерелом для його створення послужив фонд шкільної бібліотеки.
Покажчик запрошує читачів у книжкову подорож по рідній країні. З книжок, представлених у ньому ми дізнаємось про героїчну і водночас гірку історичну долю наших предків. Вони працювали і творили, боронили свою землю і розбудовували державу. Їх поневолювали, морили голодом і вбивали, нівечили їхню історичну пам’ять, але вони вистояли і зберегли для нас рідний край, його символи, мову і культуру.
Ці книжки - мандрівка різними часами і епохами становлення нашої країни, вони розкривають способи мислення людей, їхнє розуміння й оцінювання історичних подій, що відбувалися в Україні.
Для вчителів, учнів та їх батьків, усіх, хто цікавиться історією України.


Інформаційні матеріали

День Хрещення Київської Руси-України, День Української Державності

День Конституції України

Бібліотека патріотичного виховання. Сайт бібліотеки Помічнянського ліцею №3 "Гармонія"


Невідома Україна. 10 електронних книг, які можна завантажити на свій гаджет (Дата зверн. 10.04.2021)










Інформаційнмй портал
"Рідна Україна" - це актуальна та достовірна інформація, викладена в художній формі, доповнена відео- і фоторядом. Маловідомі легенди і місця України, ексклюзивна інформація, якої немає ще на жодному ресурсі – все це для Вас. 
Структура порталу продумана так, щоб кожен з Вас міг швидко знайти потрібну інформацію по кожному регіону України, будь то історія, географія, релігія, традиції, легендарні місця, відомі люди, місцеві таланти.

Україна дивує!

Цікаві місця Кіровоградщини

Українська мова - прекрасна і неповторна!

Мова - душа народу!

Вікторини для знавців історії України

Історія України. Вікторина

Історія українського козацтва. Вікторина для любителів історії

Державні та народні символи України. Гра-пазл

Історія України в пам'ятках. Гра "Склади пару"

Топ-15 унікальних місць України. Гра "Склади пару"

День Конституції. Вікторина

«Ми воїни. Не ледарі. Не лежні
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те» 
Ліна Костенко


Склади пазл

 




Немає коментарів:

Дописати коментар