24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

четвер, 21 вересня 2023 р.

21 вересня - Міжнародний день миру!

21 вересня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день миру.

А що для нас означає слово «МИР»?













Мир – це стабільність, злагода й любов! Мир – це світ, у якому не рвуться снаряди, не літають над головою ракети, не руйнуються будинки, не гинуть люди.
Мир – це коли діти ходять до школи, а батьки на роботу. Це – веселі свята, цікаві мандрівки, відпочинок з друзями, у сімейному колі, радість, пісні й сміх. Мир – це новобудови, гарні дороги, зелені парки й сквери, нові театри й торгові центри. Мир – це своя земля під ногами і рідний дах над головою! 
До 24 лютого 2022 року ми в повній мірі не усвідомлювали, що означає жити в мирі…

Але про який мир можна казати, якщо сьогодні в центрі Європи йде справжнісінька війна?
Російський агресор атакує Україну з 2014 року.
А з 24 лютого 2022 року російська орда розпочала широкомасштабний геноцид українського народу прямо на очах усієї світової спільноти.









Ракетні удари по всій території України, десятки тисяч жертв серед мирного населення, сотні убитих дітей, зруйновані школи та лікарні, цілі міста. Випускаючи з 24 лютого 2022 року по її землі та населенню більшніж 50 тисяч великокаліберних снарядів на добу. Грабуючи і гвалтуючи все на своєму шляху. Це мир?
І лише після 24 лютого ми всі зрозуміли, як сильно любимо свою Україну… Ми обов'язково переможемо. Навіть ціною величезних втрат… Ми вистоїмо! Ми будемо жити далі! Наше майбутнє разом з Європою, Америкою… і ніколи більше - з росією!

Риторичне питання: «Що ти зробив для миру на землі?» 
За всю історію існування України, наша держава жодного разу не вчиняла агресію по відношенню до інших країн і народів. До миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна.








Взагалі, засновником цього свята став Папа Римський Павло VІ. Можливо, саме тому основною його ідеєю є теза: «Пробач, і ти отримаєш мир». Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. Перша й Друга світові війни, постійна боротьба за свою незалежність залишили скорботний відбиток у пам'яті кожного українця. Ми продовжували боротися, жити, працювати, зберігати мир у своїх сім'ях і країні. Українці пробачали…


Але війна, яку в ХХІ столітті розв’язали московські посіпаки проти України, виходить за межі розуміння. Це ніж у спину від так званого «старшого брата». Смерть, розруху, голод, неймовірні людські страждання – це той, далеко неповний, перелік «братської любові», яку приніс на нашу землю «рускій мір». Їхні діяння – це справжній геноцид українського народу, це - знищення нації, нашої історії, культури, всього українського.
Пробачити й отримати мир?
Отримати мир і втратити свободу? 
 НІ. Не забудемо! Не пробачимо!
Україна й українці знищать путінський «руській мір», а так звана «російська імперія» розвалиться.


21 вересня - День глобального припинення вогню й ненасильства. Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй закликає всі країни та всіх людей припинити військові дії на цілу добу. Але є країни, які не реагують на будь-які заклики щодо припинення бойових дій. Одна з таких країн – путінська росія. Це країна, в якій панують свавілля, диктатура, беззаконня. Країна, в якій відсутня свобода слова. Країна, в якій правлячий режим – тоталітарний. Країна, 80% населення якої підтримують війну в Україні. Країна, мабуть єдину у всьому світі, в якій заборонено слово «МИР»! росія - країна–терорист!


Що дає цей захід тим, хто, все ж таки прислухається до цього заклику?
Цілих двадцять чотири години безпечної перерви отримають ті люди, які надають життєво необхідну швидку допомогу тим, хто її потребує.
Крім того, протягом цього періоду посередники отримають можливість дійти згоди, заключити перемир'я, а найголовніше — для тих, хто бере безпосередню участь у збройних (і не тільки) конфліктах — це шанс ще раз замислитися про доцільність продовження насильства.


Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру. Символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів. І в той же час - це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури.
Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавили ордени і медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Дзвони миру є і в Україні.
Уряди різних країн повинні усвідомити глобальне значення Міжнародного дня миру, а ми, для початку, маємо навчитися жити в мирі одне з одним.


До Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. День миру в Україні встановлений Указом Президента № 100 від 5 лютого 2002 року «Про День миру» і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Українці, як ніхто сьогодні, потребують Миру. Миру, після остаточної Перемоги над рашистським злом. 

Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток. В усьому світі символом миру вважається білий голуб.  Це птах всеземної любові та миру.  З давніх часів вважалось, що душа людини відлітає на небо в образі голуба.

Може не випадково їх часто називають святими птахами?


Немає коментарів:

Дописати коментар