24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

вівторок, 7 березня 2023 р.

Книжка в дарунок від "Казки Погорєлова"

 Книжка - найкращий дарунок!


Признавайтесь, хто не любить отримувати подарунки? Не знаю, як ви, а особисто я таких людей не зустрічала. Великий чи маленький, на свято чи просто так – подарунок є подарунок!

Колись, у дитинстві, нам і батьки, і вчителі казали: «Найкращий дарунок – книжка!»
І це, насправді, так і є. Бо який подарунок дозволяє нам поринути у минуле чи зазирнути у майбутнє, дізнатися, як живуть і чим займаються люди на іншому кінці нашої планети, зануритися у глибини океану або ж полинути до зірок, дивуватися світу фентезі та відкривати нові галактики і, нарешті, просто навчить, як потрібно жити у цьому світі?

Звичайно, на таке здатна лише добра і мудра книжка! А якщо вона ще й українська - це супер, як приємно!


В Україні дуже багато талановитих дитячих письменників. І сьогодні піде мова про одного з них – автора дитячих казок Євгена Погорєлова. 
Про молодого миколаївського письменника я дізналася випадково. Просто, гортаючи Facebook, натрапила на сторінку https://www.facebook.com/Pogorelovtales і відкрила для себе чудовий проєкт «Казки Погорєлова». А ще пораділа з того, що креативна команда Pоgorelov tales втілює у життя мрію кожної бібліотеки – дарує набір із п’яти розвиваючих, двомовних дитячих історій. 


Я швиденько зайшла на сайт і з задоволенням прослухала всі 5 казок.

Казки різні, але мають одну спільну рису - це справжні сімейні казки. Адже в них розповідається про наших дітей - слухняних і не дуже, про таких, які впевнені, що знають усе на світі, але, насправді, знають не так і багато. Автор торкається дуже важливих дитячих тем: добра і зла, любові до природи, тварин, навколишнього світу. Книжки написані простими і зрозумілими словами. А їхні герої навчають маленьких читачів жити у світі, де панує взаємоповага, толерантність та самопожертва… Слухати аудіо казки – одне задоволення, адже вони написані дуже простою дитячою мовою.

Наприклад, у «Казка про музичну качечку», ми дізнаємося про дівчинку, яка дуже любила співати, але не була впевнена у тому, що вміє гарно це робити. Та завдяки підтримці рідних, вона зрозуміла, що не чари і, вже точно, не качечка, а віра у свої сили, здібності і талант – це і є справжній шлях до успіху.

А ось ще одна історія – «Казка про блакитну зірочку». Це маленька оповідка про королів та принцес, лицарів та героїв, про винаходи чаклунів, які існують і в наш час. Але головне – автор торкає проблему спілкування батьків і дітей, закликає – любіть своїх діточок, більше грайтеся й спілкуйтеся з ними, читайте книжечки і будьте щасливими.






До колекції «Казки Погорєлова» входять ще три казочки: «Казка про Томатного Пана», «Казка про мандруючого хлопчину», «Казка про Зелену Фею». Всі казочки різні, але водночас дуже схожі, адже вчать цінувати дружбу й правду, рідний дім і природу, бути готовими до рішучих дій, якщо насправді у щось дуже віриш. Казочки доповнені ілюстраціями, які нагадують дитячі малюнки і роблять книжку ще більш привабливішою для дітей.

Книжечки унікальні ще й тим, що в них кожна історія викладена двома мовами – українською та англійською. А в кінці зібрано цікавий словничок слів та зворотів, які використовуються в тексті та допоможуть дитині не тільки вивчити англійську, а й познайомитися з дитячою лексикою англомовних країн.

Команда лінгвістів із Великобританії та США допомогла адаптувати англійську лексику для сприйняття не тільки дітьми з України, але і всього світу.

Раджу всім дбайливим батькам придбати ці книжечки своїм дітям та подарувати їм щастя спілкування з живим українським словом!



Щиро дякуємо Євгену Погорєлову за творчість, за мотивацію до читання та поштовх для розвитку наших дітей!

Особлива подяка за можливість отримати казки для бібліотек закладів освіти!

Творіть, розвивайте, генеруйте та втілюйте у життя нові ідеї, виховуйте покоління, яке читає!


А я продовжую мандрувати Сайтом. І недаремно, адже знайшла корисні матеріали для дітей:

Тож, мерщій, не чекай, на сайт Pоgorelov tales завітай!

Тетяна РУЖАНСЬКА,
бібліотекар Помічнянського ліцею №3 "Гармонія"

2 коментарі: