24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

вівторок, 21 лютого 2023 р.

Рідна мова - в рідній школі...

 

21 лютого в усіх країнах світу відзначається Міжнародний день рідної мови

Мова це одна з найважливіших цеглинок у фундаменті кожної нації. Саме у рідній мові закодовано народну мудрість і споконвічні знання, відображено і зафіксовано найглибші витоки ідентичності народу, його ментальність та свідомість.
«Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію». Так говорила Леся Українка.

Під час повномасштабної війни, яку розпочала росія проти України, українська мова стала ознакою національної ідентичності та громадянської позиції, інструментом боротьби з ворогом.
Головна мета росії – знищити українську мову. Тому сьогодні українці боронять свою країну від агресора не тільки зброєю, відстоюють не лише територію і життя людей, але й нашу культуру, наше українське слово.

Упродовж тижня у Ліцеї тривав флешмоб #нас_єднає_мова, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Активну участь взяли учні 1-9-х класів нашого ліцею. У нагороду всі учасники отримали подяки та патріотичні сувеніри.

Читайте українською! Думайте українською! Говоріть українською!
І пам’ятайте слова сучасного українського письменника Сергія Жадана: «…Історія нині не просто переписується – вона переписується українською мовою».



Інформаційні години з нагоди свята відбулися у бібліотеці ліцею. 
Учні початкових класів разом із бібліотекаркою дізнавалися про цікаві факти з історії української мови. Переглянули цікаву презентацію, взяли участь у мовній вікторині та залюбки розгадували ребуси й головоломки. 
А учасники флешмобу отримали подяки та патріотичні подарунки.













Немає коментарів:

Дописати коментар