24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

вівторок, 2 травня 2023 р.

8 травня - День пам'яті та примирення

День пам’яті та примирення в Україні



Такі людські амбіції, які зав’язуються на культі окремої людської особистості і зарозумілість, зведена на рівень державної політики: відверта брехня, підступність і бажання збагачення за рахунок ближнього свого сусіда, приводять зрештою до розв’язування будь-якої війни. Такі амбіції не зникнуть самі по собі.
На рівні простої людини, для того, щоб побудувати навіть найпростіше житло чи народити і поставити на ноги дитину, потрібно вкладати багато сил, коштів і часу. Навпаки, щоб в нетерпимості до ближнього зруйнувати все це, достатньо однієї миті і вкрай нехитрої, дешевої пекельної машини.

Читай: "Миротворці" Гітлер і путін: незасвоєні уроки - реалії сьогодення

Терпіння і його відсутність кардинально впливають на наше життя. Терпіння - це одна з чеснот, яка вчить прощати, знаходити порозуміння і примирення між собою. Не маючи терпіння між собою, ми не будемо мати миру, а розпочнемо війну, знищуючи насамперед самих себе.

Чергове нетерпіння - зведене в площину практичної ненависті - це Друга світова війна, передумовами якої були політична ідея «арійського світу», роздування міфів про утиск німецькомовного населення в пресі, радісні вигуки «Гітлер - введи війська» і анексія Німеччиною Судетської області, що належала Чехословаччині. 
Розпочалася війна 1-го вересня 1939-го року. Вона охопила всю земну кулю і тривала до 2-го вересня 1945-го року, забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе.
Для Європи, як і для всього Нового Світу, це було жахливе потрясіння.

 
Потрясінням і справжнім жахіттям війна стала й для України, і всіх інших совєтських республік, що входили тоді до складу СРСР, найближчого партнера і «об’єднувача пролетарів усіх країн», помічника Німеччини з впровадження псевдо соціалістичної каральної системи до середини 1941-го року. Слово «каральної» випливає з фрази: «Держава - апарат насильства в руках панівного класу» (пер. з рос. В. І. Ленін. Повне зібрання творів (3-тє вид.). Москва: Политиздат, т. 20, с.20)


Щоб зупинити криваве безумство і насильство, знадобилася безпрецедентна консолідація з боку всього світового співтовариства і політикуму. 
У боротьбі за звільнення від цієї згубної виразки об’єдналися здавалося б чужі до цього ідеології (наприклад, демократія, монархія і совєтська диктатура пролетаріату) і гітлерівська Німечина була переможена.

Читай: Інформаційні матеріали до Дня пам’яті та примирення 8 травня – 2023

Але амбіції нікуди не поділися, просто перекачували і розчинилися навколо вогнища цієї тліючої хвороби. 
Так, 7-го травня 1945-го року німецький генерал Йодль від імені основного агресора, у ставці Дуайта Ейзенхауера в Реймсі, підписав умови беззастережної капітуляції Німеччини. 
У свою чергу «ображений» совєтський уряд висловив категоричний протест з вимогами підписати акт про беззастережну капітуляцію Німеччини безпосередньо в Берліні за участю СРСР, що формально і було зроблено днем пізніше, 8-го травня 1945-го року, близько опівночі. Цей процес відбувся в передмісті Берліна Карлсгорсті, який був зайнятий совєтськими військами. Делегація представників німецького командування на чолі з генералом Кейтелем з боку агресора підписали акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Німеччини. Від Великобританії акт підписав маршал Артур Теддер, генерал Карл Спаатс від США, від СРСР був підпис маршала Георгія Жукова та генерала Жана де Латтра де Тассіньї від Франції.
Це була проста демонстрація примирення й пам’яті. Тому свято Перемоги в Європі святкується й донині щорічно 8-го травня.


24-го березня 2015-го року Президентом суверенної європейської України був підписаний Указ № 169/2015, яким тепер і українська спільнота повернулася до цієї славної традиції. Джерело

З Днем пам’яті та примирення! 

ІІ Світова війна закінчилась завдяки дипломатії, але вибороли її сміливі воїни та їхня зброя. 
Сьогодні, коли росія підло й віроломно, без оголошення війни напала на Україну і здійснює огидну, безчесну, засуджену всім світом незаконну агресію, наш народ має не просто право на загальнонаціональний збройний спротив, але й на підтримку усього світу.
Українці зі зброєю в руках стали на захист не лише своєї країни. Ми захищаємо всю Європу, всі загальнолюдські цінності, даємо шанс на створення нової, більш справедливої світової безпеки. 
Для нас -  це боротьба за свободу, незалежність, цивілізованість і демократію.

Віримо ЗСУ! Донатимо задля Перемоги! 
Слава Україні! Слава нашим Героям-захисникам!


Немає коментарів:

Дописати коментар