24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

понеділок, 29 січня 2024 р.

29 січня - День пазла та головоломки

29 січня відзначають свято пазлів та головоломок. Ця дата пов’язана з найпершим винаходом пазлів у світі, які створив Джон Спілсбері у XVIII столітті.


ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ ПАЗЛІВ

Винахідник був гравером та картографом, тому й придумав таку тематичну гру, розділивши чорно-білу карту світу за контуром кордонів країн та запропонувавши зібрати їх знову. Такі головоломки до XIX століття використовувалися як навчальні елементи.  Для створення таких пазлів використовували достатньо дороге дерево, тому ними не дозволяли гратися.


Пізніше дерево замінили на картон, і пазли стали доступні усім. А у США навіть налагодили перше масове виробництво пазлів. Популярність гри з кожним роком зростала, адже поєднувала в собі захопливість та відносну дешевизну. 

Наразі технологія виробництва мало змінилася, тому пазли й досі користуються популярністю у світі. 
Сьогодні  – це одне з улюблених занять для дітей та дорослих при проведенні вільного часу. Це весела розвиваюча гра, що сприяє розвитку дрібної моторики та координації рухів дитини, є чудовим процесом тренування дитячої пам’яті, розвитку посидючості, цілеспрямованості та наполегливості, яких, іноді, сильно не вистачає сучасним дітям. Окрім цього, процес збирання пазлів дає можливість дитині навчитися приймати самостійні рішення, не чекаючи підказки або допомоги дорослої особи. 
Пазли допомагають повірити у свої власні сили і вміння та вчать бути відповідальним за результат своєї праці.

Переходь за посиланням та насолоджуйся складанням пазлів https://school-library3.blogspot.com/p/blog-page_17.html 

Любителям логічних ігор, вікторин, пазлів і кросвордів запрошую на сайт "Книжковий ігроленд":


Створюйте свої пазли разом із онлайн сервісом для генерації пазлів Jigsaw Planet: http://www.jigsawplanet.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар