24 лютого 2022 року о 5 годині ранку росія завдала ракетних ударів по території України й розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Почалася Велика Вітчизняна війна Українського Народу проти нацистсько-фашистської орди рф. Українці стали на захист Рідної Землі. Ми впевнені - Україна переможе! За нами Правда, з нами Бог! Нас підтримує весь світ! Українці - вільний, нескорений народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!

неділю, 3 грудня 2023 р.

3 грудня - річниця від дня народження Григорія Сковороди

Обличчя української історії - Григорій Савич Сковорода

Григорій Сковорода - це втілення духу і мудрості України. Його можна назвати нашим Першорозумом, учителем істини і духовного життя. Сковорода - реальна і містична фігура, праведна і мудра, він - народний улюбленець.
4 листопада 2020 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди».
Ювілей великого філософа, просвітителя-гуманіста, педагога, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника відзначатимуть 3 грудня 2022 року.
Григорій Сковорода народився взимку 1722 р. у козацькому селі Чорнухи Лубенського полку на Полтавщині. Мандрівний філософ, автор геніальних творів і цитат, залишив нащадкам феноменальну духовно-педагогічну спадщину. 
Той, у кого «совість, як чистий кришталь» і сьогодні веде з нами діалог про сенс життя, духовне й мирське, призначення людини, про правду, багатство і беззаконня. 
Григорія Сковороду можна багато разів перечитувати, у його творах прості відповіді на складні питання. Тож він завжди актуальний.
Час поставив Григорія Сковороду поряд із геніями людства, а прихильників його мудрості зібрав у благословенне коло сковородинців, аби ми не лише зберігали, а й вивчали, популяризували унікальну творчу спадщину видатного філософа.












Глибше розкрити для себе Григорія Сковороду, його життєвий шлях та філософські погляди, поетичні твори та інші цікаві факти допоможе ресурс «Учитель життя - Григорій Сковорода"

Сделано на Padlet




Немає коментарів:

Дописати коментар